dimarts, 9 d’octubre del 2012

Tot té una història: El gintònic (2)



En aquesta segona part de la història del gintònic ens centrarem en la protagonista: La ginebra.

Se sap que la ginebra va tenir el seu origen als Països Baixos cap al segle XII. Els monjos holandesos elaboraven,  ja en aquell temps, un elixir per combatre la pesta bubònica.

Se sap, també, que un segle més tard el cronista Jacob Van Damme parla de la fabricació de tònics fets a partir de la fermentació de civada i ginebró. Però no és fins el segle XVII que el metge alemany (establert al Països Baixos) Franciscus Sylvius   va elaborar (amb finalitats mèdiques) per primer cop la beguda coneguda com genever.

D'aquesta beguda n'acabarà naixent la ginebra.
Però si els primers  en fer ginebra són els holandesos, el seu èxit i popularitat es deurà als anglesos.


L'empresa londinenca James Burrough Ltd. crea l'any 1876 la ginebra Beefeater que serà la que contribuirà a donar a conèixer aquesta beguda per tot el món.

Avui en dia, gràcies a la popularitat del gintònic, les marques i modalitats de la ginebra s'han multiplicat de forma exponencial. A casa meva en trobareu 30 tipus diferents...


Fins aquí aquesta part de la història del gintònic...

Ja hem vist com,  buscant remei pels mals del cos, va néixer una beguda que (ingerida amb precaució i bona companyia) ajuda a curar els mals de l'ànima...  (Continuarà) 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada